Koło do wózków wypiekowych – stal nierdzewna.Wszystkie koła używane w piekarni to koła do zadań specjalnych, które muszą sprostać oczekiwaniom i warunkom panującym na produkcji. Wzmacniane koło do wózków wypiekowych wykonaliśmy ze wzmacnianej żywicy fenolowej. Zastosowaliśmy w nim dwa uszczelnione łożyska kulkowe. Podwójne łożyska kulkowe gwarantują małe opory toczenia i łatwość transportu. Użyta przy produkcji mocowania została stal nierdzewna AISI 304. Zestawy do wózków wypiekowych ze stali nierdzewnej to przede wszystkim dłuższa żywotność wózków, mniej przerw serwisowych i przestoi produkcyjnych. Jeden zestaw kołowy ma nośność 200 kg. W przełożeniu na wózek wypiekowy, w którym stosujemy 4 zestawy, jego udźwig to 600 kg.
Widelec i głowica obrotowa wykonana ze stali nierdzewnej. Dostępna jest również wersja nierdzewna z kołem na łożysku ślizgowym WLFL.
Temperatura pracy: -40°C / +300°C.
Koło
WHFL 1002 6152/ P | 100 | 40 | 43 | 300 | 15 | 10 | nie dotyczy |
Na płytce
JXFL 1001 6152/ P | 100 | 105x85 | 80x60 | 9 | 128 | 34 | 200 |
Typy łożysk:
- - Podwójne łożysko kulkowe